Про Грицика, Муху й зміну іміджу

11 Вересня 2018       views 2655


Ми познайомилися з Юлією Ілюхою на презентації нашої дитячої книжки «Ай-кім!». Потім вона звернулася до нас як автор і розповіла про свій задум видати книжку для дошкільнят. Так і почалася історія Грицика, відважного п’ятирічного хлопчика, неслуха й вередуна :) 


16.03.2018

У Юлії вже було навіть своє бачення обкладинки, тому вона запропонувала для оформлення книжки художницю Марину Шкалікову. Через якийсь час Марина надіслала перші малюнки. Тоді ми ще визначалися з тим, який зовнішній вигляд матиме кожен персонаж.


Так, в чорновому варіанті трішечки переплутали назву, та нічого, зате це нас розвеселило :) Тільки уявіть, яким міг би бути сюжет :)



Все ж таки Муху-Нехочуху ми задумували інакшою, тому попросили художницю намалювати її не такою позитивною. І ось Марина надіслала нам такий нарис:


Скажіть чесно, хто на цьому малюнку лякає вас більше: Муха чи Грицик? :)

Ось і нам Грицик здався занадто агресивним, але Муха цілком відповідала задуму, тому в Марини з’явилося завдання щодо вдосконалення обкладинки.


02.04.2018

Художниця надіслала нам покращений варіант обкладинки.


Це мав бути остаточний вигляд обкладинки, проте вирішили знову внести деякі корективи: змінилися загальний фон і зовнішність Грицика, який з шатена перетворився на брюнета й набув більш завзятого вигляду. Потім Марина повідомила нам, що червоно-фіолетовий відтінок має агресивний вигляд, тому їй хотілося приборкати колір фону, щоб характер персонажів був зрозумілішим. Так само і з Грициком, який в минулому образі був більш позитивним, а це суперечило його поведінці.


06.06.2018

Марина Шкалікова надіслала нам саме ту обкладинку, якою ми її знаємо, і всі інші малюнки, які увійшли до книжки.



Слоник і лев також змінили імідж :)


24.07.2018

Йдуть завершальні етапи роботи над книжкою: редактор перевіряє верстку й пише анотацію:



Потім верстальник переносить текст анотації на зворотний бік книжки:



Відтак — остання перевірка верстки:




Ясна річ, ми не можемо розповідати вам абсолютно про все, що відбувається в редакції, зате ми намагаємося бути якомога більш відкритими для своїх читачів. Дякуємо за увагу. Далі буде…


«Як Грицик Муху-Нехочуху переміг» можна замовити тут.



Радимо прочитати