Як народилася книжка «Я у своєму житті»

30 Квітня 2020       views 1616



Напевно, у кожного автора процес творення своєрідний, бо ж усі ми різні й неоднакові. Хтось виношує протягом 5-10 років ідею, а потім дуже швидко пише. Інший марнує щодня стоси паперу, щоб відшукати потрібні слова. Закреслює, шматує (спалює), шукає, нервує, і зрештою, видає на-гора шедевр. Дехто розмірено працює день у день, старанно підбираючи слово до слова. До когось приходять готові речення і рядки, наче їх диктує муза.


Я просто не спала… Була пізня ніч, а голова вирувала ідеями. Я вигадувала різні завдання, питання та експерименти для жінок, з котрими працювала, допомагаючи з тими чи іншими психологічними проблемами. Адже я психотерапевтка-практик. З-поміж усього виру вигулькнула думка: «А чому б не написати про це книжку? Адже чимало людей соромляться звернутися до спеціаліста, коли йдеться про психіку, комусь бракує часу або рішучості… Але ж кожен хоче знайти відповіді на нагальні питання».


Це сталося 7 січня 2019 року.

 

Відтоді немов хтось невидимий узяв мене за руку і повів обраним шляхом. Цілком випадково побачила в Facebook оголошення видавництва «Моноліт-Bizz» про конкурс для авторів, які мають рукописи. Дарма, що навіть натяку на рукопис у мене не було, я відправила лист на зазначену адресу глибоко за північ. Не тому, що сподівалася на диво. Просто не могла пройти повз… Подумки кепкувала з себе: «Ніхто навіть не читатиме твого листа. Нема чого марно плекати надії. Та й книжки нема, є лише концепція в голові, 7 написаних речень та назва – «Я у своєму житті»».


Наступного дня я встигла забути про лист, бо, певна річ, не вірила, що невідому авторку хтось опублікує, ще й великим накладом.


Повідомлення від директорки видавництва Світлани Азарової прийшло по обіді. Вона запропонувала описати концепцію. «Нехай», —подумала я собі і виклала все чітко та детально. Віри від того не додалося, скептицизму — так.


Ми здзвонилися.


І Світлана повідомила: «Моноліт-Bizz» погоджується надрукувати мою книжку.


Того ж вечора я створила гугл-документ, де розписала план книжки. Дивувалася, що це дійсно відбувається зі мною.


Так настав час братися до роботи.


25 травня рукопис був готовий. Протягом 5 місяців вдалося створити книжку для жінок про емоції, стосунки та внутрішні ресурси. Сформувалася і повна назва – «Я у своєму житті. Путівник до себе».


До роботи долучилася художниця Юля Стеца.



Мені тим часом лишилося чекати результатів її творіння. Понад 80 ілюстрацій.



Початок квітня 2020.


В Україні карантин. Попри всі «але», книжка вийшла.


І ось ми запаковуємо її та розсилаємо в різні куточки України та світу.


І певно, зовсім не випадково видання надрукували саме зараз, у цей непростий для нас усіх час. Адже щодня мені надходять десятки відгуків: хтось розчулений, хтось записується на прийом, а хтось – плаче, виконуючи завдання. Але всі одностайні в тому, що книжка підтримує і допомагає. Схоже, нам вдалося =)


Марта Приріз


Придбати книжку «Я у своєму житті» можна за посиланням: https://bizz.monolith.in.ua/uk/books/ja-u-svojemu-zhytti


Радимо прочитати