На шляху до розквіту: Іцхак Адізес про труднощі компаній

16 Листопада 2018       views 2191




Іцхак Адізес - «гуру менеджменту» та відомий на весь світ експерт з розвитку та ведення бізнесу. Він пише книжки, проводить лекції та активно розвиває діяльність свого Інституту Адізеса - консалтингової структури, що постійно знаходиться в світових економічних топах. 


Готуючи книжку «Гонитва за розквітом» авторства Іцхака Адізеса до друку, ми хочемо поділитися з вами деякими думками «гуру», що не залишать вас байдужими та надихнуть до дій у вашій компанії.


Проблеми виникають під час змін, а зміни — запорука зростання. Жодна компанія не досягала максимального рівня розвитку, тобто Розквіту, не змінюючись. Боротьба за успіх завжди означає подолання перешкод. Радійте! Проблем не мають лише мертві.


Краю боротьбі немає. Щойно ви розв’язуєте наявні проблеми, як їхнє місце посідають наступні — ще складніші. Компанія, що не має труднощів, припинила зростання, а це означає, що її життя добігає кінця.


Життя пройде повз вас, якщо ви дозволите проблемам розвитку сповільнити зростання вашої компанії.


Життя — це зміни, а відсутність змін означає смерть. Пригальмувати зміни — тобто пригальмувати життя. Це повільне самогубство. Колись динозаврам забракло сил пристосуватися до змін. Де вони тепер, ті велети, що колись панували на планеті?


Пік розвитку організації — це період гармонії гнучкості й контролю. До Розквіту компанія була гнучкою, але неконтрольованою; на схилі свого життя вона опанувала себе, та втратила гнучкість. У Розквіті все перебуває в рівновазі завдяки активній і плідній роботі керівників. Розквіт — пік здоров’я організації: дитячі хвороби залишилися далеко позаду, а старечі недуги ще не викликають серйозного занепокоєння.


Більше влучних думок вже зовсім скоро в нашій новій книжці, яку вже можна передзамовити за посиланням: https://bizz.monolith.in.ua/uk/books/honytva-za-rozkvitom



Радимо прочитати