Ерік Бертран Ларссен — норвезький «екзорцист»

09 Вересня 2016       views 4101


Метод Бертрана

Ларссен — яскрава постать у сучасному діловому світі. Зараз він один з найзатребуваніших на Заході коучів, а в минулому — спецпризначенець, що брав безпосередню участь в операціях у гарячих точках, зокрема в Косово й Афганістані. Через травму, отриману в автомобільній аварії, він був змушений залишити військову службу, та пішов на нове поле бою — у бізнес. Спочатку здобув ступінь магістра економіки. Займався рекрутингом та розвитком бізнесу в кількох компаніях, а пізніше створив власну успішну справу. Проте зупинятися на досягнутому не в правилах Еріка. Згодом він усвідомив, що його покликання — ділитися досвідом та допомагати іншим досягати поставлених цілей. Адже Ларссен — це людина, яка все життя перемагає себе, починаючи з дитинства, коли ніхто й подумати не міг, що цей слабкий і невпевнений у собі хлопець перетвориться на парашутиста в елітному військовому підрозділі.



Працюючи з олімпійськими чемпіонами (чемпіонка з гольфу С'юзан Петерсен, норвезький лижник, призер Олімпійських ігор, чемпіон світу Мартін Йонсруд Сундбі, гравець національної футбольної збірної Норвегії Джошуа Кінг), спортивними командами й такими міжнародними гігантами, як Microsoft, «Бостонська консалтингова група» та Statoil (найбільша нафтова компанія Норвегії), Ларссен розробив власний метод досягнення успіху як у професійному, так і в особистому житті. Цей метод він виклав у трилогії. Дві перших її частини — «No Mercy» та «Hell Week» — стали світовими бестселерами і перекладені 13 мовами. Третя частина під назвою «Now» (тобто «Зараз!») щойно вийшла норвезькою, і український переклад теж не забариться.



Книжки Ларссена надихають мільйони читачів на боротьбу з темним боком своєї особистості. Образно кажучи — з «внутрішнім дияволом», який живе у кожному з нас і всіляко опирається змінам на краще та заважає відчувати себе по-справжньому щасливим. Вони унікальні, бо поєднують у собі одночасно досвід військового та бізнесмена, який не з чуток знає, про що говорить. 



Сім днів, що змінять життя

«Hell Week», або «Пекельний тиждень», — це назва програми тренування солдатів, яка передбачає серйозні фізичні та психологічні випробування. Ларссен розробив цивільний варіант цієї програми для звичайних людей. Його твори — це своєрідний копняк для тих, хто залежався на дивані та пливе за течією. Вони спонукають вийти зі звичного кола повсякденної рутини і побачити нові горизонти. Досягати вершин і виборювати своє щастя в обставин. 



Особливість українського видання в тому, що це два в одному. Це нова редакція, в якій зібрано найголовніше з двох попередніх книг, а все другорядне відкинуто. Крім того, тут з'явилися розповіді людей, що пройшли пекельний тиждень, та нові поради. Інформація подається по-військовому чітко, стисло і лаконічно. Книга добре структурована, тому все важливе добре сприймається і відкладається у голові. Водночас вона невелика, і її можна прочитати одним духом, так би мовити, у вихідні чи під час подорожі.


Радимо прочитати