Народження «Пиши»: від ідеї до книжки

28 Лютого 2018       views 2826


Часом ми — наче маленькі діти. Не можемо зупинитися перед бажанням годинами розглядати картинки в улюблених книжках. Нині, ставши дорослими, ми вже пильним і більш професійним оком підмічаємо особливо влучні й креативні ілюстрації, дивимося на них дещо під іншим кутом.

Так само вийшло й з книжкою «Пиши» Таіс Золотковської. Ми творчою видавницькою командою вирішили, що без ілюстрацій вона не залишиться в жодному разі!

27.12.2017


А починалося все зі звичайних аркушів формату А4, літрів випитих кави й чаю і краплини натхнення.


                                    



05.03.2018

А вже потім усе закрутилося… Маргарита Вінклер, відома своїми обкладинками для книжок видавництва «Наш формат», погодилася допомогти нам у цій складній справі: візуалізувати «Пиши» для українських читачів.

Варіантів виявилося достатньо — і ми спішимо поділитися ними з нашими читачами.

Перший варіант обкладинки одразу поверне декого в ті часи, коли він, улаштувавшись поруч із кицькою спостерігав, як бабуся плете теплі шкарпетки чи рукавички. Перед очима спливає м’який вовняний клубочок… Проте Таіс Золотковська використовує цей символ у дещо іншому ключі. Адже автор, неначе загублений подорожній, ухопившись за ниточку лише однієї думки, здатен з часом намотати цілий клубок геніальних думок, які перетворюються таким чином на дещо більше.

                              

                                  

Продовження нашої історії чекайте вже згодом!


19.03.2018

Розглядали ми й стандартні символи, що спадають на думку, коли чуєш слова «письменництво», «креативне письмо», «автор»: блокнот, як чернетка майбутнього роману, а на ній олівцем чи ручкою виведено перші ідеї.


                                          


                                                                

21.03.2018

Муки творчості тривали в нас досить довго, поки ми не зупинилися на лаконічному, але заразом і яскравому завдяки червоному корінцю варіанті на фоні пожмаканого паперу. Можливо, саме ця «пожмаканість» і символізувала б наші довгі творчі пошуки, хто знає ;)

                                    

І коли ми вже думали, що це кінець, Маргарита запропонувала більш оригінальне рішення, яке хутчіш зачепить погляд читача на полиці в книгарні… Ненав’язливі штрихи, вічні атрибути письменника та приємні кольори — це все поєднав у собі остаточний варіант обкладинки нашого спільно створеного «Пиши». Назва книжки переконує, що писати легко, якщо в тебе лежить до цього душа і якщо ти насправді готовий до такої роботи. Проте варто пам’ятати, що це доволі кропітка робота, і в першу чергу — над самим собою.

                                    


Наша авторка вирішила влаштувати на своїй сторінці у Facebook опитування серед читачів. У підсумку другий варіант переміг!


                                    

Маргарита Вінклер поділилася з нами фото своїх ескізів. На них — народження чогось нового… 

                                    


                                    

Вона занурила нас в океан своїх ідей, буквально! А сама стала човником-провідником.

                                

У такі моменти ми насправді радіємо, адже бачимо, що наша участь у чомусь незвичайному, часом навіть чарівному, заряджає енергією й спонукає до нових звершень, розширення горизонтів і пошуку творчого джерела всередині.


Радимо прочитати