Популярний персонаж Мулле Мек заговорить українською

13 Серпня 2020       views 1531



1993 року вийшла перша книжка про Мулле Мека. Відтоді персонаж дитячої книжки знову з’явився більше ніж у 35 книжках та кількох комп’ютерних іграх по всій Швеції та в усьому світі. Книжки про Мулле Мека перекладені приблизно п’ятнадцятьма мовами, і автори досі працюють.


Саме журналіст і письменник Ґеорґ Юганссон вигадав історію Мулле Мека. На початку 90-х він працював у видавництві, писав коротенькі оповіді про транспортні засоби в ілюстровані книжки. Письменник вважав, що дітям бракує гарних історій про транспорт. І Ґеорґ Юганссон, вочевидь, мав рацію.



Видавець зв’язав Ґеорґа Юганссона з ілюстратором Єнсом Альбумом з Гудіксвалля, а решта — як то кажуть — історія.


— Спочатку я думав, що він буде носити комбінезон та картуз. Але чому все має бути аж таким традиційним? Мій тато звик носити капелюх-котелок, коли йому було весело. А це бувало часто. Тож Мулле отримав такий капелюх, — каже Єнс Альбум.



Мулле Мек — це цікавість, винахідливість та авантюризм. Він не боїться мислити нестандартно та постійно вигадує нові способи використання старих речей.


У Мулле також є вірна подружка – собака Буффа, що супроводжує господаря у багатьох книжках.



2018 року Мулле Меку виповнилося 25 років.

 

— Ми, мабуть, не будемо працювати ще стільки ж років над історіями про Мулле Мека, але плануємо випустити ще кілька книжок. Мулле став нашим другом і займав 50 відсотків мого трудового життя протягом останніх двадцяти п’яти років, — каже Єнс Альбум.


25-річчя історії про Мулле Мека відзначалося в декількох містах Швеції протягом року, адже цей книжковий персонаж має тут неабияку популярність. У Гудіксваллі Мулле приділяють особливо багато уваги, містяни створили навіть парк його імені.





2020 року Мулле Мек заговорить ще й українською мовою. Чотири книжки про пригоди Мулле та його вірної супутниці Буффи виходять у серпні у нашому видавництві.

 

Придбати книжки про пригоди Мулле Мека українською можна за посиланням: https://bizz.monolith.in.ua/uk/books/komplekt-mulle-mek-ta-buffa-majstry-vidchajduhy


Радимо прочитати