Від першого мільйона до першого марафону

07 Травня 2019       views 2684


16.12.2018

Домовилися з автором про зустріч у Києві, де обговоримо всі нюанси і розповімо, як ми бачимо процес роботи. Поїдемо не з порожніми руками, а з начерками концепту обкладинки. Важливо передати всю суть книжки. За успіхом завжди стоїть важка робота, а також помилки, невдачі й розчарування. Головне — побороти самого себе. Продумали багато варіантів і вирішили, що книжка матиме також «суперобкладинку» (додаткову обгортку). На ній фотографія автора — успішного банкіра, який усім своїм виглядом дає зрозуміти, що невдача — ще не кінець і завжди потрібно знайти мужність, щоб рухатися вперед.



На основній обкладинці — людина, яка подолала важкий шлях, але зуміла переродитися. Обличчя втомлене, виснажене, та водночас це обличчя переможця.    



Як зразок використали фотографію Ленса Армстронга. Це легендарний велогонщик, справжній взірець небувалої відваги й мужності, людина, що кинула виклик раку, спортсмен, який назавжди змінив світ велоспорту.



18.12.2018

Настав день зустрічі! Наші колеги приїхали до Києва, де на них чекав Андрій. Обговорили деталі та побажання автора. Надихнувшись зустріччю, офіційно розпочали роботу.



25.12.2018

Уже створено робочі групи, месенджери розриваються, робота кипить. Складено план, уся команда його вивчає. Цей проект не залишив нікого байдужим!




04.01.2019

Свята минули, пора в бій! Автор надіслав начерки малюнків для книжки, які зробив його товариш і соратник — художник Олег Зоренко.


  


Олег опанував основи академічної художньої освіти ще у шкільні роки. З 2015-го став займатися цим професійно й отримувати замовлення на ілюстрування дитячих книжок, корпоративних календарів, міні-коміксів, розробку персонажів для сайтів і упаковок товарів, театральних афіш та постерів для прикраси інтер’єрів.


10.01.2019

Ось що вийшло після обробки відповідних малюнків.



  


16.01.2019

Готова перша частина до верстки. Весь колектив із цікавістю спостерігає за процесом. З’являється азарт і бажання зробити цю книжку бестселером! Ми всі впевнені: нам це вдасться.



22.01.2019

Верстку першої частини офіційно завершено.



P.S. Але зауважень доволі багато. Ще працювати і працювати.



23.01.2019

Не знаємо, як таке можливо, але наш верстальник Микола зробив справжнє диво. На опрацювання всіх зауважень йому було досить лише кількох днів.



01.02.2019

Проходячи офісом, можна побачити радісні обличчя колег... За цей час ми всі закохалися в цю книжку і хочемо видати якісний продукт!



Редакторську частину роботи над книжкою завершено.


06.02.2019

Почалася робота над обкладинкою. Вирішили, що портрет автора на ній буде чудово гармоніювати з ілюстраціями в книжці. Роботу доручили все тому ж Олегові Зоренку. Важливо знайти правильну емоцію головного героя. Поки що тільки начерк.



Остаточний варіант портрета вдається не з першого разу.



Але все ж домоглися бажаного результату.




13.02.2019

Одне з основних завдань нашого видавництва — якісний переклад! І ми тримаємо цю марку, щоб усі книжки відповідали нашій «монолітівській» якості.



Після завершення роботи редакторів розпочато переклад на українську мову.



20.02.2019

Пора братися за фінальний варіант обкладинки. Залучили талановитого українського дизайнера — Лесика Панасюка, який оформив понад сотню книжок для десятків українських видавництв.



25.02.2019

Після кропіткої роботи ілюстратор запропонував кілька варіантів, які нам здалися дуже вдалими.




Зупинилися на червоному кольорі. Дизайнер зумів вправно обіграти чорно-білий портрет автора й ілюстрацію, що створив Олег.


28.02.2019

Обкладинка майже завершена. Але хотілося б підсилити емоції головного героя додатковими деталями. Пробуємо варіанти.




04.03.2019

В одному з інтерв'ю прочитали наснажливу цитату автора книжки:



Висловлювання Андрія внесло свої корективи в обкладинку. Так була створена ілюстрація, де автор випереджає свою тінь, а цитата посіла своє законне місце на задній частині обкладинки.



15.03.2019

Уже видно фінішну пряму, але в процесі фінальної вичитки помічаємо недоробки, які виправляємо якнайшвидше!



28.03.2019

На нашому YouTube-каналі опубліковано тизер книжок.



01.04.2019

Книжки пішли в друк. Розслаблятися рано, але полегшено зітхнули…



02.04.2019

Колеги зайшли до друкарні подивитися, як посуваються справи. Робота кипить!









03.04.2019

Книжка з’явилася на сайті. Уперше наше видавництво випускає книжку двома мовами. «Моноліт» об’єднує!




10.04.2019

Відкрито попереднє замовлення на книжку. Усі колеги нетерпляче чекають першої реакції наших підписників. Наше видавництво під враженням від прочитаної книжки, і ми сподіваємося, що ці емоції відчує більшість читачів!



Автор також активно ділиться своїми емоціями.




А ось і перша реакція підписників на відкриття попереднього замовлення.






20.04.2019

Чудові новини з друкарні! Книжки успішно надруковані й складені. Залишається вирядити їх у суперобкладинку і запакувати в плівку кожен примірник окремо…



22.04.2019

Готуємося до попереднього показу книжки на «HYPE!FORUM» у Харкові. Успішні спікери і понад 700 учасників. Буде дуже цікаво!



Також плануємо зустріч з автором (він один зі спікерів заходу), де вручимо йому авторські примірники книжок.


24.04.2019

Спеціально до презентації на «HYPE forum» була створена книжкова стійка, яка ознайомить всіх бажаючих з нашою продукцією. Вийшло дуже ефектно.



26.04.2019

Зустрілися з Андрієм Оністратом і передали йому авторські екземпляри книг. Подивитися на те, як автор вперше бере в руки свою книгу – безцінно.



27.04.2019

У Харкові пройшов допрем'єрний продаж книги Андрія Оністрата. Захід зібрав сотні фоловерів автора, які могли придбати книжку і відвідати автограф-сесію з автором.




Замовити українську версію: https://bizz.monolith.in.ua/uk/books/kak-ya-prosral-bank-ua

Замовити російську версію: https://bizz.monolith.in.ua/uk/books/kak-ya-prosral-bank-ru


Радимо прочитати