Книжковий релакс для матусь

23 Квітня 2021       views 1292


Агов, матусі, давно омріяний релакс уже доступний!


·  Якщо ви у шлюбі так давно, що дійшли до емоційного вигоряння, але вас і досі бісить тюбик зубної пасти, вичавлений посередині, а не знизу…

·  Якщо у вас одна дитина або ж декілька, а на додачу чоловік, який тільки іноді виявляє ознаки свого «сімейного» існування…

·  Якщо ви спробували все на світі, аби поєднати кар’єрний зріст зі щасливим шлюбом: роботу на пів дня, роботу вдома, роботу на повний день, відсутність роботи…

·  Якщо часом вас зупиняє від убивства тільки думка, що якось не хочеться ставати паханкою і гарувати на тюремній баланді…


Знайте, ви не єдина матуся, доведена до такого стану. І вихід таки є. Рецепти одужання приховані в іронічній серії Джилл Сімс «Щоденник виснаженої мами». 





«Чому матуся хоче напитися», «Чому матуся часто матіркує», «Чому матусю все дістало» — три книжки, які ви не просто прочитаєте, а буквально проковтнете на одному подиху. І скажете: «Хочу ще». Тонкий британський гумор тут переплітається із гострим українським слівцем (окреме «дякую» за це неперевершеній перекладачці — Вікторії Зенгві), породжуючи хайповий тандем.


А все почалося зі сторінки на Facebook, яку авторка Джилл Сімс назвала @peterandjaneandmummytoo.



Тут вона викладала перші пости про «нормальне» життя середньостатистичної сім’ї середнього класу із Шотландії. Сторінка стала по-справжньому популярною після того, як Джилл Сімс описала типовий день своєї сім’ї під час літніх шкільних канікул. Цим постом поділилися 67 000 разів.


«Це було приблизно в середині липня, і це був звичайнісінький пост про надзвичайно довгий день під час шкільних канікул і про все, що ви врешті-решт робите під час канікул, аби розважити дітей і підтримати дім у порядку, а також виконати решту справ, а потім ваш чоловік приходить додому і каже: "і що ти сьогодні робила?" З якоїсь причини, я не знаю чому, саме цей пост став популярним. Я б навіть не сказала, що це був особливо хороший пост або один із найкращих з-поміж тих, що я написала. Але з якоїсь причини він, схоже, мав щось, що чіпляв за живе».


Інший пост про післяпологову депресію, що розповідав, як до Джилл підійшли двоє поліцейських, коли вона одного разу зарюмана штовхала коляску з дитиною, також викликав неабияку реакцію читачів сторінки.


«Здавалося, що це дійсно мало значення для багатьох людей, які розповіли про свій власний досвід, уперше у багатьох випадках», — розказувала пізніше Джилл. «Чимало жінок писали мені повідомлення, щоб сказати: "Я так само почувалася, але ніколи не могла висловити це словами". Тож з цієї точки зору, я думаю, це був один із тих постів, який багатьом допоміг».


Зрештою, коли блог «Пітер і Джейн» зібрав 300 000 шанувальників, у травні 2017 року видавництво HarperCollins підписало із Джилл договір на видання книжки «Чому матуся хоче напитися» (Why Mummy Drinks). І не прогадало: лише на Kindle, видавництво продало 314 635 примірників (електронні версії книжки) за 1,5 мільйона фунтів стерлінгів. А вже 22 січня 2019 року Джилл отримала срібну винагороду Nielson Bestseller Award. Як авторка, чиї книжки продалися накладом понад 250 000 примірників.

 


Потім були друга і третя книжка: «Чому матуся часто матіркує» і «Чому матусю все дістало». А в жовтні 2020 року англійською мовою вийшла четверта книжка, що продовжує історію Еллен Рассел та її несамовитої сімейки. 


 


 Тож готуйтеся до приємного іронічного чтива, яке піднімає настрій і лікує від різних видів хондрій.


Придбати книжки із серії «Щоденник виснаженої мами» ви зможете тут.


Радимо прочитати